Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Φίλος...ανίκατε μάχαν

   Κάποτε είχα φίλες. Τώρα έχω φίλους. Λίγους και καλούς. Και πολλούς γνωστούς και γνωστές. Δεν ξέρω τι είναι φιλία για σας αλλά φαντάζομαι σημαντικό κομμάτι στη ζωή σας. Για μένα ΝΑΙ,όντως έτσι είναι. Σημαντικό κομμάτι. Και απ' όσο έχω καταλάβει με το μυαλό που διαθέτω φιλία πάει να πει:


 1.Και 2 μήνες να έχω να δω τον άλλον face to face για τον άλφα ή βήτα λόγο ΔΕΝ αλλάζει κάτι. Είναι φίλος τώρα και για πάντα.


2.Σε δέχεται και σ' αγαπάει έτσι όπως είσαι. 


3. Δεν σου σούρει τα εξ' αμάξης επειδή δεν της έκατσε καλά ο γκόμενος ή και καθόλου ( και γω τι φταίω; μια καλημέρα πήρα να σου πω...)


4.Ότι παράπονο έχει από σένα σε πιάνει μπροστά σου και σου τα λέει και ΔΕΝ  επαναλαμβάνω  και ΔΕΝ σου τα χώνει από πίσω σου λες και είσαι ο χειρότερος εχθρός που υπάρχει EVER.


  Πιστεύω τελικά στην κουβέντα που λένε " οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους". Δεν υπήρξα και εγώ με την σειρά μου όμως αθώα περιστερά..την έκανα την παπαριά μου. Και το μετάνιωσα.Και εγώ είπα λόγια πισώπλατα. Μια φορά μόνο( πιάνεται;) 'Οταν ήρθαν στ' αυτιά μου το τι μου άπλυτο μου σ' έσερνε. Και μου γύρισε ο κόσμος ανάποδα όπως επίσης και τα μάτια μου. Και την άφησα να συνεχίζει να υπάρχει στη ζωή μου (λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε,σωστά;). Και το βιολί συνέχισε να παίζει την ίδια μουσική...Και επειδή η υπομονή έχει και τα όρια της (ειδικά άμα την γαμήσεις του άλλου) ξεσπά.Δεν της πήρα το δοξάρι αλλά την έπιασα και της είπα ότι " κοίτα κοπελιά,επειδή είπα κουβέντες για σένα πίσω σου ενώ δεν θα έπρεπε αλλά το κάνα και επειδή νιώθω ότι οι καλές φίλες δεν τα κάνουν αυτά οφείλω να σου τα πω μπροστά σου και να αποχωρήσω από αυτήν την παράσταση".
Έκτοτε δεν την ξαναείδα. Δεν θέλω. Δεν μου βγαίνει. Εύχομαι όμως να είναι καλά και να είναι ευτυχισμένη. Αμήν!


    Nα,ας πούμε με τον Φάνη. Έχουμε να μιλήσουμε 2 βδομάδες (σκέψου από πότε έχουμε να ειδωθούμε!) Μιλήσαμε σήμερα. Ε,και; κάτι τρέχει στα γύφτικα. Θέλω να πω,βρε παιδί μου ότι είναι εκεί. Χαθήκαμε ξε-χαθήκαμε δεν λέει κάτι. Κόψαμε και ράψαμε τα νέα μας κανονικά. Φυσικά έχει την πρωτιά ο Φάνης! Πάντα κλέβει το show ο άτιμος.Βλέπεις είναι και διάσημος και έχει πάντα πολλά νέα να μου πει.Και άμα ξινίσει για κάτι μαζί μου,μου την λέει. Μπροστά μου. Και γώ χαίρομαι. Που μου τα λέει στα μούτρα μου.Κι αυτός αναρωτιέται γιατί χαίρομαι. Αχ,βρε Φάνη,άμα σε δαγκάσει οχιά και πονέσεις και πληγωθείς τότε δεν σε πειράζει αν ο άλλος σου την πεί μπροστά σου.Αυτός είναι φίλος. Α! και γράφει και ποίηση. Ναι! Πολύ ωραία τα γράφει. Αλλά εγώ δεν την καταλαβαίνω...


   'Η ο Δ.ας πούμε. Στον κόσμο του ένα πράμα! Αλλά είναι εκεί όταν τον θέλω. Βράχος.Ακλόνητος και ατάραχος. Και με λέει και αγράμματη επειδή λέει δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά μεταξύ της λέξης " διάστημα" και "καιρού". Του είπα μια φορά " Ρε,πόσος καιρός έχει περάσει από εκείνο το ατύχημα;"  Και μου απαντά " Ρε ufo, εννοείς πόσο διάστημα;" Ή και το αντίθετο. Δεν θυμάμαι. Ψιλά γράμματα για μένα αυτά! Αλλά τι σημασία έχει. Το point είναι ότι είναι εκεί και εγώ εδώ. Και τους αγαπώ και μ' αγαπάνε. Και ότι κι αν θελήσουν θα μαι κοντά τους. Και στα καλά τους και στα άσχημα τους.Και το ξέρουν(ελπίζω δλδ).


   Ρε βλαμμένα,είστε για δέσιμο! Ή τελικά ...εγώ;





2 σχόλια:

Alex Ftoulis είπε...

A single rose can be my garden... a single friend, my world. ~Leo Buscaglia


Only your real friends will tell you when your face is dirty. ~Sicilian Proverb


The antidote for fifty enemies is one friend. ~Aristotle

Υακίνθη είπε...

@Αngel ...πιστόν φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις,τελικά!