Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Γυαλισμένο μάτι

  Πάει.Πέρασε και αυτό το τριήμερο. Ναι,εδώ στην μαρτυρική μεγαλόνησο "καθόμαστε" και την 1η Απριλίου γιατί " Ήταν πρώτη Απριλίου της ΕΟΚΑ η αρχή..." και πάει λέγοντας.Το άσμα.Γιατί η ιστορία λέει,αυτή που μου δίδαξαν στο σχολείο δλδ. ή μάλλον καλύτερα αυτά που θέλουν εκείνοι να μας πλασάρουν σαν ιστορία...Τεσπά,η ιστορία λοιπόν μου λέει πως τα παλληκάρια αυτά θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου από την Βρετανική κυριαρχία.Και εγώ θα το έκανα. Τώρα. Γιατί τους σιχάθηκε η ψυχή μου. Γιατί δεν μπορώ άλλο να τους βλέπω. Γιατί δεν γουστάρω να με κοροϊδεύουν μπροστά από τα μούτρα μου. Γιατί έχουν βάσεις στο μισό νησί ( στο άλλο μισό έχουμε Τούρκους). Γιατί έχουν κεραίες και αντένες και δεν ξέρω και γω τι σκατά άλλο και επίσης δεν ξέρω τι κάνουν μ' αυτές. Πάντως ξέρω ότι άμα ξαναγίνει καμιά διαδήλωση για δαύτους θα πάω πρώτη να σκαρφαλώσω  στις κεραίες και θα γκαρίζω να τσακιστούν να φύγουν από το νησί. Όχι,λάθος. Θα γκαρίζω να εξαφανιστεί όλη η ράτσα τους και η γενιά τους από προσώπου γης.Εν το μεταξύ δεν είμαι ρατσίστρια. Αυτοί με έκαναν,παιδί μου! Αυτοί και η ιστορία που κουβαλούν. Τεσπά...


  Σάββατο πρωί και κάθομαι στο facebook και μπανίζω με άνεση τι νέο παίζει γενικά και αόριστα. Και βλέπω μια ανάρτηση από ένα θέατρο και μου γυαλίζει το μάτι.Από το κουφό που διάβασα. Έλεγε ότι η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση θα ανέβει στις τάδε του μήνα και τα σχετικά και οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους ρόλους είναι οι τάδε...5 γυναίκες κατ ακρίβεια. ΟΚ,μέχρι εδώ καλά. Βάζουν και μια παρένθεση που μέσα έγραφε οι 3 πρώτες παίζουν στους "Γυμνούς Αγγέλους" (!). Ξενερώνω αφάνταστα. Πρώτων : στ'αρχίδια μου ( που δεν έχω δλδ. αν είχα όμως;) Δεύτερον: αυτοί οι γυμνοί άγγελοι τι ρόλο βαράνε και γιατί είναι γυμνοί; μετά έμαθα όμως,είναι κυπριακή τηλεοπτική σειρά και μου την είπαν και από πάνω. Με στόλισαν κανονικά επειδή δεν την βλέπω.Είναι πραγματική ιστορία μου είπαν. Ε,και; Έχω εγώ να σου πω εκατομμύρια πραγματικές ιστορίες με πόνο και δάκρυ,άμα θες. Πίσω στο θέμα μας,λοιπόν. Τέρμα το διάλειμμα,τα κεφαλιά μέσα...Τέταρτον: οι άλλες 2 ηθοποιοί (που στην ουσία εκείνες ήξερα) τι είναι; άφαντες,αγνοούμενες,ξεχασμένες,ξεπερασμένες,δεύτερες,δήθεν,κλασάτες,πορδάτεςκτλ; Δεν μπορώ να τους καταλάβω. Ανοίγουν μια παρένθεση και πετάνε μέσα κάτι κουραδοκόφτες για να πιάσουν ψάρια. Ναι ,καλά. 


 Κατά τα άλλα μια χαρά!!!! Έφαγα μέχρι σκασμού ( αφού στο τέλος είπα και ήμαρτον),είδα και 3 ταινίες,πήγα τις βόλτες μου,διάβασα τα βιβλία μου,άκουσα και την μουσική μου και είμαι κομπλέ!!! Ήμουν δλδ,γιατί σήμερα πήγα δουλειά. Όπως θα πάω και αύριο και μεθαύριο....με καταλαβαίνεις. Ρουτίνα,παιδιά μου! Ρουτίνα...2 σχόλια:

caeser είπε...

Πω πω! Πολύ ακτινοβολία έχει πέσει ρε παιδί μου...! Λίγο οι κεραίες, λίγο η "λάμψη" του κ. Νίκου (ξέρεις... μη κάνουμε και διαφήμιση! Χα!), λίγο το γυαλισμένο σου μάτι, λίγο οι φωτεινές θεατρικές παραστάσεις... ήρθαν και έκαναν ένα Σαββατοκύριακο ...πολύχρωμο! Ε...εντάξει δεν ήταν και άσχημα, πάντως! :-)
Νά'σαι καλά και ας επέστρεψες στη ρουτίνα... Απ'το ίδιο "μέρος" στέλνω και 'γω τις καλημέρες μου! :-))

Υακίνθη είπε...

Χαχαχα!!! Ξέρω,ξέρω!!!! Άχ,μωρέ..μη σου πώ πως τον συμπάθησα κιόλας!!! Τον "κ.Νίκο" καλέ!!! Πάντα τέτοια,βρε Ceasar! ( εννοώ να μας ταξιδεύεις) με τα ωραία σου. Να σαι πάντα καλά και πως λέγεται εκείνο (;) Εμ,κράτα με να σε κρατώ ν'ανεβούμε το βουνό..κάπως έτσι νομίζω. Για την ρουτίνα...